Politika

Odgovor na saopštenja za javnost „Županijskih odbora TK“ (pod navodnim znacima!) SDP-a i HDZ od 26.07.2023. godine

Demokratska fronta uvijek je znala pravilno odrediti političke prioritete i pravce djelovanja. U stvari, Demokratska fronta uvijek je imala politiku, te sposobne, kompetentne i poštene kadrove koji beskompromisno i srčano znaju braniti interese države Bosne i Hercegovine i njenih građana. Naša snaga je upravo sadržana u civilizacijskim ciljevima za koje se borimo, te u našim ljudima koji nikada neće odustati od beskompromisne borbe na putu njihove implementacije. Naši kadrovi, kao što je javnosti poznato, danas vode teške političke i pravne bitke od kojih ovisi opstanak naše zemlje, ali i opstanak demokratije i vladavine prava na ovim prostorima.

 

Kao Kantonalni odbor Demokratske fronte, koristimo priliku zahvaliti se građanima Tuzlanskog kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine, na sve većoj podršci koju smo stekli teškim i poštenim radom i beskompromisnom borbom za našu zemlju i njene građane. Poručujemo građanima da je svaka kriza ujedno i šansa za one koji znaju i smiju da se suprostave avetima velikodržavnih politika i poštovaocima UZP-a, te njihovim poslušnicima – kako u Tuzlanskom kantonu, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

U vrijeme najžešćih napada na ustavni poredak i suverenitet naše zemlje, nemamo namjeru da u javnom prostoru vodimo jalovu polemiku sa političkim subjektima i pojedincima koji, ne samo da nisu po svojim kapacitetima i sposobnostima dorasli političkom trenutku u kojem se naša zemlja nalazi, nego otvoreno kolaboriraju sa nosiocima velikodržavnih politika, poštovaocima ratnih zločinaca i UZP-a, što se posebno vidi iz jučerašnjeg udruženog poduhvata i saopštenja „Županijskih odbora“ (pod navodnim znacima!) SDP-a i HDZ-a. Primitivni i neozbiljni sadržaj njihovih javnih istupa i saopštenja, koja se ne bave ključnim političkim pitanjima od interesa za našu zemlju i građane, najbolje pokazuje nivo na kojem trenutno životare nekada respektabilne političke organizacije – kao što je, nažalost, SDP.

 

Za kraj, ostaje nam da konstatujemo jednu žalosnu činjenicu, Bosna i Hercegovina danas nema na svojoj strani SDP. Ostaje otvoreno pitanje, da li ga je ikada imala?

KANTONALNI ODBOR DEMOKRATSKE FRONTE TK

Na vrh