Tuzla

Odavanjem počasti svojim poginulim saborcima počelo obilježavanje Dana 2.Tuzlanske brigade, centralna manifestacija sutra u 11 sati u Lipnici

Obilaskom mezara prvog komandanta 2. Tuzlanske brigade, rahmetli Ibrahima Mujezinovića, te polaganjem vijenaca i cvijeća na Slanoj Banji, te spomeniku na Kapiji, danas je počelo obilježavanje 30. godišnjice od osnivanja 2.Tuzlanske brigade.

Centralna manifestacija obilježavanja Dana druge tuzlanske brigade je sutra u bivšoj kasarni u Lipnici gdje je predviđen bogat program a biće otkriven i spomenik ovoj brigadi koji se nalazi u krugu kasarne.

Manifestacije će prisustvovati  gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, kantonalni ministar za boračka pitanja Zoran Blagojević te brojni drugi gosti.

Iz Organizacionog odbora su i danas pozvali sve pripadnike ove brigade da sutra uveličaju ovaj značajan skup u Lipnici.

” Jako nam je važna kultura sjećanja na naše poginule saborce ali i jedinice Armije BiH koje su imale značajnu ulogu u odbrani Bosne i Hercegovine od agresije, jedna od njih je svakako i danas 252. slavna brdska brigada a u vrijeme svog osnivanja Druga tuzlanska brigada, koja je dala nemjerljiv doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom pozivam još jednom sve istinske patriote, bivše borce Druge brigade kao i građane Lipnice i okolnih mjesta da u nedjelju od 11 sati svi zajedno u bivšoj kasarni u Lipnici obilježimo ovaj značajan datum za grad Tuzlu, ali i Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Miralem Okanović, dobitnik ratnog priznanja i član Organizacionog odbora.


Komentari
Na vrh