Kult(ura)

Od premijere do 50. jubilarne izvedbe: Monodrama “Ich liebe Deutschland” 26. aprila u BKC TK

Monodrama „Ich liebe Deutschland”, koju potpisuju “Umjetnička radionica” Srebrenik i “Art teatar” Tuzla, a koja je svoje premijerno izvođenje imala na kamernoj sceni BKC-a TK 2020. godine, ponovo će biti izvedena u BKC-u, a povod je njeno 50. izvođenje pred publikom.

Monodrama koju je napisao Vahid Klopić, a u kojoj glumi Jasmina Dedić Ibrić za nešto više od dvije godine imala je zapažena izvođenja u Bosni i Hercegovin i regiji, između ostalog i na Regionalnom festivalu monodrame “InBox”. Monodramu je režirao Midhat Kušljugić uz asistenciju dr. sc. Jasmine Čelebić – Tanović, a autor muzike je Denis Hadžić.

Predstava priča o ženi koja je rođena neposredno pred rat, njenim ratnim, a posebno postratnim iskustvima. Ona se suočava sa problemima koje svi prepoznajemo. Tekst predstave progovara, bez cenzure, o svim životnim nedaćama koje su zatekle jednog malog čovjeka. Kroz igru glumice i rediteljskom postavkom ne nudi se najbolje moguće rješenje za svaki problem, nego rješenje jedino moguće u tom trenutku, za spas u životu jedne osamljene žene.

Predstava će biti izvedena u Velikoj Sali BKC TK u Tuzli, u srijedu 26. aprila 2023. godine sa početkom u 20. Sati. Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti i rezervisati u marketing službi JU BKC TK svaki radni dan od 8.00 do 15.00 sati. Informacije na e-mail: marketing@bkctuzla.ba / Telefon: 035 311 070.

 

 

JU BKC TK

Na vrh