Kult(ura)

Od danas u kinima – ŠAPE GNJEVA – LEGENDA O HENKU (PAWS OF FURY: THE LEGEND OF HANK)

Od četvrtka 6. oktobra u naša kina stiže zabavna animirana avantura ŠAPE GNJEVA – LEGENDA O HENKU (PAWS OF FURY: THE LEGEND OF HANK).

Na radost najmlađe publike, film je sinhronizovan, a glasove glavnim likovima posudili su Tarik Filipović, Marko Makovčić, Nikola Marjanović, Gordan Malus i Dražen Bratulić.

Povedite vaše porodice u sjajan kino provod i doživite svijet samuraja uz presimpatične likove iz ovog animiranog ostvarenja.

 

 

O FILMU: Henk, ljupki pas koji mašta o tome da postane samuraj, kreće na putovanje, u potragu za svojom sudbinom. Na njegovu nesreću, ono što će pronaći je čudan i negostoljubiv grad Kakamučo, u kome on bolno štrči, jer je on pas, a svi ostali su… mačke! A kao što svi znamo mačke stvarno, ali STVARNO ne vole pse.

Očajnički želeći da se dodvori sugrađanima, Henk nesvjesno postaje dio plana podlog, narcisoidnog Ika Čua, koji želi da uništi sve stanovnike Kakamučoa. Ali jedna mala prepreka nalazi se na putu Ikinoj vladavini svijetom (ok, vladavini u Kakamučou), a njegov zli plan je da prevari Henka da mu pomogne, i  zauvijek protjera stanovnike.

Ali tada se pojavljuju Džimbo, nekada moćni samuraj i Emiko, žestoko mače koje dijeli Henkove snove. Zajedno, ovaj čudni trio kreće na putovanje koje će im pomoći da prevaziđu predrasude i nauče pravo značenje prijateljstva.

 

Na vrh