Zabava

Od četvrtka u BH kinima film koji morate pogledati ove jeseni – T.I.M. (VIDEO)

Od četvrtka 16. novembra, repertoar naših kina bit će bogatiji za naslov koji će publiku natjerati da se zapita da li fikcija može postati stvarnost. Film „T.I. M.” (T.I.M.) neće privući pažnju samo ljubitelja žanra, već široke publike koja pored vrhunske glume i originalne estetike, od umjetnosti očekuje i ukazivanje na goruća pitanja društva u kom živimo.

Svjedoci smo da vještačka inteligencija postaje sastavni dio naših života, a protagonisti filma „T.I.M.” pokazat će nam šta može da se desi ukoliko se pomjeri granica između ljudi i robota.

O FILMU:
 Abi i Pol se sele u malo mjesto kako bi zajedno proveli kvalitetno vrijeme, ali tamo shvataju da će dijeliti svoj najsavremeniji “pametni dom” sa tehnološki integrisanim slugom.

Abi radi u Intergejt Robotiksu kao šef odjeljenja za protetiku i na poklon od šefa dobija T.I.M-a, humanoidnog robota. T.I.M. kuha i čisti, pravi savršenu kupku, božanstveno masira stopala i pruža besprjekorne komplimente ili izuzetne riječi utjehe. Sve su to vještine od kojih se Polu diže kosa na glavi, i on  počinje da sumnja da je T.I.M. možda previše fokusiran na ispunjavanje Abinih potreba.

Da li je u pitanju Polova paranoja dok se bori da pronađe posao i povrati Abino povjerenje nakon nevjerstva u prošlosti? Ili T.I.M. zaista postaje opsjednut Abi, koristeći svoju ogromnu inteligenciju (da ne pominjemo to da ima pristup svim uređajima ovog para) u želji da uzurpira Polovo mjesto u kući?

A ako je ovo drugo, koliko je daleko T.I.M. spreman da ide?

 

Na vrh