Tuzlanski kanton

Oca Muhameda Bešića, Mehu ponovo uhapsila policija – U Srebreniku tukao brata Džemala

Meho Bešić, otac bivšeg fudbalskog reprezentativca BiH Muhameda Bešića, ponovo se našao u zapisniku policije u Srebreniku.

Meho je poznat kao osoba sklona incidentima, a zbog nekoliko krivičnih djela već je bio u zatvoru. Nakon sukoba sa komšijama i nekoliko stanovnika Srebrenika, ovaj put njegova žrtva bio je rođeni brat Džemal.

– Policijska stanica Srebrenik 20. marta u 16.50 sati obaviještena je da je M. B. (1972) nepozvano ušao u dvorište porodične kuće i fizički napao ženu i zatim oštetio putničko motorno vozilo, kao i ogradu dvorišta, garažna vrata, aluminijske roletne na prozorima i druge predmete. Nakon toga je fizički napao i muškarca i policijski službenici su izašli na teren, pronašli ga i uhapsili. Obaviješten je dežurni tužilac kojem je predat zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje – rekla je za Faktor Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

 

Prema informacijama koje smo dobili od komšija i očevidaca ovog nemilog događaja, Meho Bešić je napao brata i snahu, koji su pokušali da urazume oca našeg bivšeg fudbalskog reprezentativca. Potom su u tuči učestvovali i ostali članovi porodice Bešić, koji su pokušavali da zaštite Džemala.

Kontaktirali smo i dom Džemala Bešića, koji nije htio razgovarati sa našim novinarom, a i snaha Hasija kazala je da ne želi davati izjave za medije.

 

Na vrh