Obuka je kamen temeljac uspjeha

11.10.2021. 


Tim Interventne službe spašavanja Živinice iskoristio je proteklu kišnu nedjelju kako bi na rijeci Spreči, u mjestu Strašanj, održao pokaznu vježbu spašavanja unesrećenog.

Kroz ovu vježbu Tim za spašavanje na vodi, Tim za alpinizam i Medic tim su uz komunikaciju sa Operativnim centrom, primijenili potrebnu opremu, tehnike i metode za spašavanje unesrećene osobe.

Današnje vrijeme je primjer da moramo biti spremni da reagujemo u svim okolnostima, a operativnim međusobnim djelovanjem, te upotrebom specijalističke opreme i primjenom tehnika, taktika i procedura, Spasioci pokazuju da se mogu nositi sa izazovima i prirodnim nesrećama.

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!