BiH

Obruč oko osumnjičenog za ubistvo Bašića se steže

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske polako steže obruč oko osumnjičenog za ubistvo načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, a objavljena je i slika osumnjičenog.

Dosadašnja istraga je pokazala da se motiv likvidacije krije u njegovoj namjeri da se obračuna sa kriminalcima, a koji su povezani sa nelegalnom trgovinom narkoticima, prenosi Srpskainfo.

Zbog toga su privođene sve osobe koje su zadnjih mjeseci hapšene zbog trgovine drogom.

Podsjetimo, Bašić je ubijen u ponedeljak oko 6.50 kada je krenuo na posao u Policijsku upravu Prijedor. Ubica ga je najvjerovatnije pratio danima i u ponedjeljak ujutru ga je sačekao u blizini njegove zgrade. Kada je Bašić krenuo na posao ubica mu je prišao s leđa i iz neposredne blizine ispalio mu hitac u potiljak, te pobjegao.

 

Kretanje ubice koje je definisano, dovelo je do nove velike policijske akcije koja je izvedena u utorak uveče u naselju Pećani.

“Na osnovu snimaka se vidi njegovo kretanje po naselju, ali ne i da ga je napustio. Zbog toga je u noći između utorka i srijede pretreseno na desetine stanova u ovom naselju. Policajci su ulazili u stanove pregledali prostorije, zavlačili se ispod kreveta, otvarali ormare kako bi provjerili da se možda ubica ne krije u nekom od stanova” istakao je neimoneovani izvor blizak istrazi.

 

U sklopu te akcije privedeno je i više osoba, a neki su u Policijsku upravu dovedeni samo u donjem vešu.

Kako Srpskainfo sazanje, svi oni su poslije kriminalističke obrade pušteni na slobodu, ali to ne znači da su u potpunosti oslobođeni krivice.

Bašić je bio veliki profesionalac i čovjek o kojem svi u Prijedoru imaju samo riječi hvale. On je sahranjen danas na Gradskom groblju u Prijedoru, a prije sahrane održana je komemoracija u Pozorištu.

 

Od mučki ubijenog policijskog službenika oprostila se  porodica, rodbina, prijatelji, veliki broj policijskih služnenika i Prijedorčana. Komemoraciji je prisustvovao i premijer Srpske Radovan Višković i direktor policije RS Siniša Kostrešević.

Na vrh