Aktuelno

Objavljen dodatni konkurs za volonterski staž

U cilju boljeg informisanja zainteresovanih za novoobjavljeni Javni poziv  za obavljanje volonterskog staža iz Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona napominju da je riječ o dodatnom konkursu.

Kandidati koji su rangirani na rang listi već okončanog javnog poziva za obavljanje volonterskog staža/stručnog osposobljavana bez zasnivanja radnog odnosa za 2018. godinu od 5. jula 2018. godine NE PRIJAVLJUJU SE po ponovljenom javnom pozivu za obavljanje volonterskog staža /stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, objavljenog 9. jula 2018. godine.

S obzirom na planirana sredstva i broj kandidata koji su ostvarili pravo na obavljanje volonterskog staža, Ministarstvo za boračka pitanja je donijelo odluku da raspiše još jedan konkurs za utvrđivanje liste branitelja i članova njihove porodice kojima se u Budžetu Tuzlanskog kantona obezbjeđuju sredstva za  obavljanje volonterskog staža /stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

Zajednički javni poziv za poslodavce biti će objavljen nakon utvrđivanja Konačne rang liste kandidata za obavljanje volonterskog staža/stručnog osposobljavana  bez zasnivanja radnog odnosa za 2018. godinu, po ponovljenom javnom pozivu.

 

Na vrh