Tuzla

Obilježavanje tridesetogodišnjice osnivanja 1. Tuzlanske brigade

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate obilježavanje tridesetogodišnjice formiranja 1.Tuzlanske brigade te u skladu sa svojim programskim mogućnostima istu propratite kroz Vaše medije.

 

Program obilježavanja tridesetogodišnjice brigade će imati 2 dijela:

 

  1. IZLOŽBA O  PRVOJ TUZLANSKOJ BRIGADI

Izložba će se održati u subotu 14.05.2022. godine u 12.00h u prostoru Ateljea „Ismet Mujezinović“ JU Centar za kulturu Tuzla. Na izložbi će se prikazati kratki video prilog i oko 150 fotografija iz perioda 1992-1995. godina.

 

  1. SVEČANO OBILJEŽAVANJE FORMIRANJE BRIGADE

Svečano obilježavanje će se održati u ponedeljak 16.05.2022. godine od 12,00h, dijelom u prostoru OS Bosne i Hercegovine u naselju Paša bunar u Tuzli (polaganje vijenaca i cvijeća ispred spomen ploče) i na susjednom stadionu (FK Tuzla) gdje će se održati smotra boraca i obraćanje zvaničnika.

 

Prva Tuzlanska brigada koja je osnovana 16.05.1992. godine kao prva formirana brigada Armije Republike Bosne i Hercegovine koja je bila jedna od najistaknutijih i najsnažnijih jedinica. Ova jedinica je presudno uticala na oslobađanje i čuvanje najveće slobodne teritorije u Sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini.


Komentari
Na vrh