Tuzla

Obilježavanje 45. godišnjice Ekonomskog fakulteta u Tuzli

Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli danas je obilježio 45. godišnjicu od svog osnivanja. Svečanoj akademiji priređenoj ovim povodom prisustvovao je i premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić.

 

Bila je ovo prilika da se prisutni prisjete razvojnog puta Fakulteta, te da se ukaže na njegove potencijale i ulogu koju ima i moju može da ima u savremenom društvu. Oslanjajući se na 45-ogodišnju tradiciju rada Fkulteta u Brčkom i Tuzli, na dostignuti razvoj kadrovske osnove i dostignuća u naučno – nastavnom i istraživačkom radu, Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli je danas dostigao nivo koji ga zajedno sa još nekoliko ekonomskih fakulteta svrstava u sami vrh mreže ekonomskih fakulteta u Bosni i Hercegovini, rečeno je danas.

 

Premijer Hodžić je u svom obraćanju, uz čestitke podovom današnjeg jubileja, istaknuo značaj kojeg Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli ima, ne samo u okvirima tuzlanske regije i Bosne i Hercegovine, nego i mnogo šire.

 

Na kraju današnje svečanosti dekanica Fakulteta Meldina Kokorivić Jukan je zaslužnim pojedincima, institucijama i kompanijama koje su u posljednjih pet godina doprinijeli razvoju i afirmaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli uručila prigodne zahvalnice.

 

Gradonačelnik Tuzle upriličio prijem za dobitnike nagrada na prestižnoj međunarodnoj izložbi inovacija


Komentari
Na vrh