Aktuelno

Obilježavanje 3.decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ Tuzla u saradnji sa Koalicijom organizacija osoba sa invaliditetom TK, vas poziva da zajednički obilježimo 3.decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

 

Tema 3. Decembra – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 2019. godine glasi: “Promocija učestvovanja i liderstva osoba s invaliditetom: poduzimanje akcija za implementaciju Agende održivog razvoja do 2030. godine“.

U okviru obilježavanja 3.decembra ove godine, bit će organizovana izložba fotografija: „Samostalan život u Tuzli“ koja je podržana od Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Grada Tuzla.

 

Također, u 10:30 sati u Hotelu Tuzla održat će se i Press konferencija: „Položaj i mogućnosti mladih osoba s invaliditetom“ na kojoj će se predstaviti rezultati aktivnosti koje realizuje I.C. „Lotos“ a u koje su uključene mlade osobe s invaliditetom, kao i mlade osobe iz drugih marginalizovanih kategorija.

Ujedinjene nacije su 1992. godine Rezolucijom Generalne skupštine 47/3 usvojile 3. decembar za Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Obilježavanje 3. decembra organizuje se sa ciljem da se unaprijedi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u zajednici.

Na vrh