Aktuelno

Obilježavanje 27. godišnjice od osnivanja II korpusa ARBiH

U okviru obilježavanja 27. godišnjice od osnivanja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, delegacije Vlade, Skupštine Tuzlanskog kantona, Federalnog ministarstva za pitanja boraca, te boračkih saveza i udruženja danas su položile cvijeće i odale počast na mezarima trojice narodnih heroja odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992/'95. sa područja Tuzlanskog kantona. Mehdin Hodžić, Hajrudin Mešić i Nesib Malkić su tri od ukupno devet heroja odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992/1995.godina.

Ovom prilikom istaknuta je potreba obrazovanja mlađih generacija o herojskoj i dostojanstvenoj odbrani Bosne i Hercegovine. Sjećanje i poštivanje ovih heroja, ali i svih drugih šehida i poginulih pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, te ratnih vojnih invalida i boraca u cjelini koji su u odbrani BiH dali i ono najvrjednije, svoje živote, obaveza je svih nas koji uživamo u slobodi koju danas imamo, rečeno je danas. Polaganje cvijeća na spomen obilježjima jedan je od načina da se da doprinos čuvanju sjećanja na djela Armije RBiH.

Zajedno sa predstavnicima boračkih saveza i udruženja, u ime Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona počast su odali i cvijeće položili predsjednik Skupštine Žarko Vujović, ministar za boračka pitanja Amir Kulaglić, ministar finansija Suad Mustajbašić i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić. U ime Federalnog ministarstva za pitanja boraca cvijeće je položio i počast odao ministar Salko Bukvarević.

 

Na vrh