Sport

Obavljena „prozivka“ nogometaša Tuzla Cityja

„Prozivka“ nogometaša Tuzla Cityja obavljena je danas u predvečernjim satima na stadionu Luke u Simin Hanu. Odazvala su se 22 nogometaša, među kojima i prvo pojačanje, Mirsad Ramić, koji je došao iz GOŠK-a.

Danas nije planiran trening, nego je u klupskim prostorijama obavljen razgovor s igračima, koje je pozdravio predsjednik Azmir Husić, objasnivši šta se od njih očekuje u drugoj premijerligaškoj sezoni.

Sastanku su prisustvovali svi članovi stručnog štaba ekipe koji čine: šef struke Milenko Bošnjaković, trener golmana Mirsad Dedić, dva pomoćnika Samir Adanalić i Selver Ahmetović, te kondicioni trener Jasmin Zahirović. Prisustvovao je i administrativni direktor Sabahudin Vugdalić. Zbog drugih obaveza sastanku nije prisustvovao sportski direktor Samir Muratović.

– Imat ćemo pred sobom 40 dana rada, što je sasvim dovoljno da se odrade kvalitetne pripreme. Danas smo se međusobno upoznavali. Predstavljen je plan i program priprema. U ponedjeljak i utorak ćemo obaviti medicinske preglede i testiranja, a od srijede kreće realizacija pravog trenažnog procesa – objasnio je novi šef struke, Bošnjaković.

Rečeno je da će pripreme biti obavljene u tri faze, najprije u Tuzli, potom u Švicarskoj, te glavne u Sloveniji.

Prvu pripremnu utakmicu Tuzla City će odigrati 19. juna u Srebreniku protiv Gradine, a četiri dana poslije igrat će protiv banjalučkog Borca.

Ekipa će 28. juna otputovati u Švicarsku gdje će boraviti četiri dana, a planirano je odigravanje jedne utakmice s još nepoznatim protivnikom.

Nakon povratka u Tuzlu igrači će imati vremena samo da se spreme za glavne pripreme, koje će od 2. do 12. jula obaviti u Čatežu. Program je razradio Vugdalić i u Sloveniji će „plavi“ odigrati četiri utakmice, a protivnici će biti Olimpija (Ljubljana), Gorica, Drava (Ptuj) i ekipa Bravo (Ljubljana).

Generalna provjera pred start prvenstva zakazana je za sredinu jula, a protivnik se još traži.

Na vrh