Kult(ura)

Obavijest o održanoj Komemoraciji Edinu Edi Derviševiću u galeriji portreta Tuzla

Komemoracija u čast preminulom, tuzalnskom akademskom slikaru, Edinu Edi Derviševiću održana je u nedjelju, 09.07.2023.godine u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla. Veliki broj prijatelja, poznanika i sugrađana okupio se u Galeriji portreta da oda počast ovom velikom čovjeku i vrhunskom slikaru i umjetniku.

 

 

Prisutnima su se obratili direktor Centra za kulturu Tuzla, gospodin  Edin Jahić i kustos Centra za kulturu Tuzla, gospodin Samir Sufi.

 

Ispred Komemorativnog centra Tuzla, gdje je organizovan posljednji ispraćaj Edi Derviševiću, u njegovu čast govorili su prijatelji, bivši gradonačelnik Tuzle gospodin Jasmin Imamović i predsjedavajuća gradskog vijeća Tuzla, gđa Nataša Perić.

 

 

U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla nalazi se Knjiga žalosti, pa obavještavamo sve koji žele ostaviti potpis ili lijepu riječ o preminulom, da to mogu učiniti do petka, 14.07.2023.godine. Izražavamo iskreno saučešće porodici i prijateljima preminulog umjetnika Edina Derviševića, čiji umjetnički rad i doprinos neće biti zaboravljeni.

Na vrh