Tuzla

Obavijest Grada Tuzle – Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Tuzla o objavljenom Javnom pozivu za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja

Grad Tuzla, glavni partner u Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje Tuzla, dana 04.04.2023. godine,  na službenoj web stranici Grada Tuzle, objavio je Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja, koji se realizuje u okviru Projekta „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“.

Projekat „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“, podržan je u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje- faza II (LEP II), koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).

Ovaj Javni poziv namijenjen je svim zainteresovanim nezaposlenim osobama sa prebivalištem na području grada Tuzle, koje se vode na evidenciji nezaposlenih osoba kod Biroa za zapošljavanje Tuzla,  koje imaju poslovnu ideju  i žele pokrenuti sopstveni biznis, da se prijave za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja.

U okviru Programa  podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja učesnicima će se pružiti:

  • višednevna obuka u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji (metodologija MOR-a),
  • mentorstvo relavantno za konkretan poduzetnički poduhvat,
  • bespovratna sredstva u iznosu do 6.000,00 KM po biznisu, na ime podrška za registraciju poslovnog poduhvata za 5 najbolje ocijenjenih biznis planova u toku obuke, te
  • poslovno mentorstvo nakon registracije biznisa.

Prijave na ovaj Javni poziv mogu se izvršiti do 24.04.2023. godine, popunjavanjem Prijavnog obrasca, koji se može predati: elektronski, na adresu: jusufz@tuzla.ba, ili lično na Protokol Grada Tuzle (Šalter sala) ili poštom, na adresu: Grad Tuzla, Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, Ulica ZAVNOBiH-a br.11.

Tekst Javnog poziva sa Prijavnim obrascem može se preuzeti putem linka:

Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja

Dodatne informacije o ovom Javnom pozivu mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, putem telefona: 035/307-380.

Na vrh