News

O čemu to pričaju muzičke zvijezde u klipovima koji kruže internetom?

“To je pravo malo čudo!”, “Genijalno, genijalno, genijalno!”, “Lijepo je što objedinjuje region”

Ovo su samo neke od stvari koje su regionalne muzičke zvijezde izjavile u video klipovima koji ovih dana kruže internetom. Od Lepe Brene, Jelene Rozge, Senide, preko Đuleta Van Goga, Nine Badrić, Sare Jo, do Slađane Milošević, Magnifica, Marka Louisa, Bube i Džale, Cobija i mnogih drugih muzičara iz zemalja regiona – svi do jednog imaju samo lijepe riječi za manifestaciju koja je ujedinila region.

Riječ je, očigledno, o MAC-u, događaju godine u muzičkom svijetu, a najnoviji video klipovi najavljuju sljedeći Music Awards Ceremony, koji će biti održan 2020. 

Još uvijek nije otkriven datum ceremonije, ali znamo da je prethodna održana krajem januara, i da je produkcijski bila najkompleksniji muzički događaj ikada održan u ovom dijelu Evrope. Šest televizija sa nacionalnom frekvencijom iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Crne Gore prenosilo je spektakl. MAC je uživo pratilo oko 4 miliona gledalaca pred malim ekranima, kao i još 15.000 ljudi na licu mjesta u Štark Areni.

Nastupili su Stjepan Hauser, Marija Šerifović, Toni Cetinski, Massimo Savić, Jelena Rozga, Željko Joksimović, Van Gog, Bajaga, Sergej Ćetković, Letu štuke, Petar Grašo, Emina Jahović, Viva Vox, Lollobrigida, Plavi orkestar, Rasta, Aca Lukas, Tonči Huljić, Nataša Bekvalac, Karolina Gočeva i Jelena Karleuša, a dodijeljeno je 26 MAC priznanja kojima su obuhvaćeni svi muzički žanrovi.

Glavna osobenost MAC-a je što “spaja nespojivo”, pa tako i ovoga puta sigurno možemo očekivati da će se na ceremoniji čuti kako zvuci pop muzike, tako i roka, hip-hopa, narodne muzike. Sudeći po izvođačima koji najavljuju sljedeći MAC reklo bi se da će ceremonija biti na najvišem mogućem nivou, a koje će tačno regionalne zvezde nastupiti na MAC-u 2020 ostaje nam da vidimo…

Na vrh