BiH

NVO SOS BalkanRoute uručila JZU “Bolnica” Zvornik vrijednu donaciju.

Austrijska nevladina organizacija SOS BalkanRoute danas je u Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Bolnica” Zvornik uručila vrijednu donaciju.

Radi se o higijenskim sredstvima potrebnim za svakodnevnu brigu o pacijentima, koji će značajno olakšati boravak u ovoj bolnici.

Donaciju su preuzeli Budimka Ikonić, glavna setra Odjeljenja za hirurgiju i Novica Mitrović, rukovodilac Službe za informacione tehnologije.

 

 

U ime organizacije SOS BalkanRoute donaciju je uručio Nihad Suljić, volonter i aktivista iz Tuzle.

– Smatram da će ova donacija olakšati pacijentima boravak u bolničkim uslovima i osigurati viši stepen higijene neophodan u bolničkom okruženju. Ovu bolnicu sam odabrao iz razloga što su u proteklom periodu pružili veliki broj medicinskih usluga migrantima i izbjeglicama koji dolaze u našu zemlju, rekao je Suljić.

Dodao je da razumije napore koje zdravstveni radnici svih profila ulažu za očuvanje javnog zdravlja i smatra da je ova mali doprinos, simboličan način da im se zahvali.

– Ali isto tako želimo ponuditi lokalnoj zajednici drugačiju priču o migrantima i izbjeglicama te pokazati da je međusobna solidarnost neophodna i da kao takva, uvijek donosi dobrobit cijeloj zajednici, dosao je Suljić.

Također, bitno je napomenuti da je Zvornik jedan od prvih gradova u Bosni i Hercegovini gdje migranti i izbjeglice pristižu, te da je kao takav vrlo rijetko u fokusu djelovanja nevladinih organizacija i institucija.

SOS BalkanRoute je nevladina organizacija koja kroz različite projekte već godinama pomaže lokalne zajednice u Bihaću, Sarajevu i Tuzli.

Na vrh