Tuzlanski kanton

Novogodišnjim paketićima Vlada Tuzlanskog kantona obradovala mališane

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, prigodnim paketićima delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Irfanom Halilagićem, obradovala mališane hospitalizirane na Dječjoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli i štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja i Javne ustanove „Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju“ Tuzla.

Ovom prilikom premijer Halilagić i ministrice u Vladi Tuzlanskog kantona su djeci, te uposlenicima ovih ustanova zaželjeli sretne novogodišnje praznike, brzo ozdravljenje i školski uspjeh u 2023. godini.

„Ovim svečanim činom nastavljamo tradiciju da za novogodišnje praznike posjetimo ove ustanove gdje su smještena naša djeca. Zadovoljstvo je vidjeti osmijehe na licu ovih mališana i činjenica da smo ih razveselili neprocjenjiva je nagrada za sve nas“ rekao je prilikom uručenja premijer Halilagić, te se zahvalio upravi Dječijeg sela mira iz Turije, uz čiju podršku je Vlada realizirala ovaj projekat.

Uz premijera Halilagića novogodišnje paketiće mališanima su uručili ministrica pravosuđa i uprave Senada Dizdarević i ministrica prostornog uređenja i zaštitu okolice Anela Ajšić, koje su se i pridružile se zabavi sa djecom.

 

Na vrh