Aktuelno

Novogodišnji paketići za najmlađe

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, prigodnim paketićima delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem, obradovala mališane hospitalizirane na Dječjoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, te štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja i JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Ovom prilikom premijer Gutić i ministri u vladi Tuzlanskog kantona su djeci, te uposlenicima ovih ustanova zaželjeli sretne novogodišnje praznike, brzo ozdravljenje i školski uspjeh u 2018. godini.
„Vlada Kantona ovim nastavlja tradiciju, a to je da za novogodišnje praznike obiđemo ove ustanove gdje su smještena djeca. Ovim gestom i skromnim poklonima želimo im izmamiti osmijeh na lice, da im čestitamo novogodišnje praznike i poželimo sve najbolje” rekao je tokom podjele paketića premijer Kantona Bego Gutić.
Osim premijera današnjem gestu prisustvovali su ministrica pravosuđa i uprave Ivana Kulić, ministar rada, socijalne politike i povratka Zoran Jovanović, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović. Ovogodišnja podjela paketića organizirana je u saradnji sa Dječjim selom mira „Turija”.

Na vrh