Sport

Novi UO FK Slobode prezentovao plan rada: Glavni cilj je povratak u Premijer ligu

U prostorijama Fudbalskog kluba “Sloboda” danas je održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnim obratili novoizabrani predsjednik Senad Mujkanović i dopredsjednik Dejan Pavić.

 

Predsjednik Mujkanović je govorio o planovima, trenerima i igračkom kadru, što je najvažnije za navijače Slobode u ovom trenutku, a nakon njega potpredsjednik Pavić je pričao o planovima i ciljevima.

“Kao što znate, imenovan je novi Upravni odbor. Sada idemo raditi svoj posao. Sve se dogodilo iznenada. Bilo je raznih problema, ali sada smo ovdje, vodit ćemo Slobodu na najbolji način koji znamo, onako kako Sloboda zaslužuje zbog svoje tradicije i imena. Imamo obvezu da radimo pošteno. Nadam se da će to biti dobro. Nemamo puno vremena, radimo na formiranju stručnog štaba i igračkog kadra”, rekao je Mujkanović za početak i nastavio:

Radimo pod velikim pritiskom, što je bilo i očekivano. Imajući u vidu o kakvim ljudima se radi ovdje, mogu reći da se radi o ljudima koji znaju raditi. Prošli put kad je moja uprava došla na scenu, imali smo više problema nego sada. Imali smo fudbalere protiv nas, a onda smo morali stabilizirati klub. Ako ste pratili, znate o čemu govorim. U međuvremenu smo radili na sređivanju kluba. Ljudi koji su bili prije bavili su se samo rezultatima prvog tima, što nam je oduzimalo puno vremena. Neću puno govoriti o tome, sada je nova priča.”

 

 

Zatim je govorio o trenerima i igračkom kadru.

“Prozivka je zakazana za ponedjeljak u 18 sati. Do tada ćemo završiti s trenerima i igračkim kadrom. Ostatak ćemo raditi “u hodu”, kada počnu pripreme. Trener će sa stručnim štabom vidjeti šta mu treba, a mi ćemo odmah reagirati. Ne možemo ništa sakriti. Još imamo neke razgovore koje trebamo obaviti, ali blizu smo da dobijemo novog trenera. Što se tiče ciljeva Slobode, trebamo biti iskreni jedni s drugima. Ovo nisu obične stvari, bit će puno složenije i teže. Neki igrači će otići jer ne žele igrati u Prvoj ligi FBiH. Zahvalit ćemo se pojedinim igračima jer nam nisu bili korisni. Sada ulazimo u novo poglavlje. Dovodit ćemo selektivno, ne želimo dovesti igrače bez jasnih uvjeta”, rekao je Mujkanović u današnjem izlaganju.

 

 

Nakon toga je riječ preuzeo potpredsjednik kluba, Dejan Pavić.

“Predsjednik Senad je rekao sve što treba. Imamo plan i program koji će biti temelj našeg rada. Jedina stvar koju smo naglasili pri formiranju Upravnog odbora je da budemo jedinstveni u svemu, da ne izlazimo iz okvira tog odbora. Ako se jednom posvađamo i ne pomirimo, puno toga neće funkcionirati. Sve ćemo dati za Slobodu, sve ćemo učiniti da je vratimo u Premijer ligu. Fokusirat ćemo se na ono što znamo raditi, nećemo se miješati u tuđe poslove. Ne želim ulaziti u detalje, ali vjerujem da će biti uspješno. Nadam se da ćemo sljedeće godine razgovarati o plasmanu u Premijer ligu Bosne i Hercegovine”, rekao je Pavić, te dodao:

“Ono na što želim staviti naglasak jest da ćemo uložiti puno napora u klub, posebno kako bismo ispravili štetu nastalu ispadanjem iz Premijer lige BiH. Imamo ljude koji prate sve, klub funkcionira jer je prethodna uprava dobro obavila posao u ekonomskom smislu. Imamo dobar omladinski pogon, izvršavane su obveze. Previše pažnje se posvetilo drugim stvarima umjesto terenu. Mi ćemo uložiti sve svoje napore, osigurat ćemo novac koji će biti uložen u klub. Sastat ćemo s različitim stranama, vidjeti što nude. Želimo zajednicu koja uključuje navijače, simpatizere i da svi imamo isti cilj, a to je Sloboda.”

Na vrh