Tuzla

Novi detalji ubistva u Tuzli

Sinoć je oko 21 sat u Tržnom centru Brčanska Malata u Tuzli došlo do upotrebe vatrenog oružja a pri čemu je jedna osoba smrtno stradala.

Z zvaničnom izvještaju MUPa TK  stoji:

 • Sinoć oko 21 sat u ugostiteljskom objektu u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli sa više hitaca iz pištolja ubijena je pedesetdvogodišnja A.K iz Tuzle

  Osumnjičeni, E.Ć , koji je službenik Uprave policije MUP-a TK, je lišen slobode.

  Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policje MUP-a TK.

  Dežurni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela ubijene žene.

  U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva.

  U toku su istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ubistvo žene.

Kako saznajemo sa društvenih mreža ubijena je šefica jednog ugostiteljskog objekta u pomenutom centru Amra Kahrimanović, a ubistvo je počinio pripradnik policije Elvis Ćustendil.

Kako saznaje Faktor od očevidaca događaja, Ćustendil je prije tragičnog događaja pravio probleme u ugostiteljskom objektu u kojem je radila ubijena, a sukobio se i s nekim od gostiju. Amra Kahrimanović je došla i pokušala da ga smiri, a on je bijes umjerio ka njoj te izvadio pištolj. Žena je krenula bježati ka susjednom kafiću, a ubica ju je ustrijelio te je nesretna žena pala, a on je potom u nju ispalio još nekoliko hitaca te je na mjestu preminula.

U tržnom centru Sjenjak uviđaj je okončan i uklonjeni su svi tragovi zločina, jedino je kafić u kojem je radila ubijena žena zatvoren.

Na vrh