Business

Novi datum, nova lokacija i još bolji Grapos Expo

Ujedinjeni u svojim stavovima, gračanički privrednici su jednoglasno ocijenili da je Sajam Grapos Expo neophodan Gradu Gračanica i lokalnoj privredi, te da je organizaciju ovogodišnjeg sajma potrebno podići na viši nivo, s masovnijim prisustvom gračaničkih firmi u odnosu na prethodne godine.

Ovogodišnji gračanički sajam poduzetništva, u saradnji s Udruženjem poslodavaca i samostalnih privrednika, održat će se od 20. do 23. septembra na impresivnoj lokaciji – Radnoj zoni I (Branilaca grada bb), smještenoj iza Shopping centra Etna, obuhvatajući ukupno 4.000 m² zatvorenog i 3.000 m² otvorenog izložbenog prostora.

Na press konferenciji, predstavljeni su ciljevi Sajma, pri čemu je posebno naglašena važnost i potencijal gračaničke privrede. Očekuje se veliki broj poslovnih susreta, što predstavlja izuzetnu priliku za okupljanje gračaničkih i inostranih privrednika.

Na sajmu će učestvovati gračaničke proizvodne kompanije, kompanije iz sektora metala, kompanije iz sektora prerade plastike, kompanije iz sektora prehrambene industrije i kompanije koje se bave preradom drveta.

Kada su u pitanju kompanije iz inostranstva, mi ćemo uputiti poziv za učešće na ovogodišnjem sajmu Hrvatskoj obrtničkoj komori, zatim Njemačkoj privrednoj komori, predstavništu u BiH, bilo da se pojave kao izlagači ili kao posjetitelji, da vide potencijale gračaničke privrede.“, kazao je Mirsad Helić, predsjednik Udruženja poslodavaca Gračanice.

Dodatno, biće istaknuta i promocija Tehnološkog centra kao ključnog mjesta za inovacije i napredak.

Poruke koje su poslate sa današnje konferencije jasno pokazuju da je Sajam Grapos Expo mjesto gdje se susreću ideje, mogućnosti i uspjeh. Ovaj sajam predstavlja jedinstvenu priliku za privrednike da izlože svoje proizvode i usluge, prošire svoju mrežu kontakata i ostvare poslovne veze koje će im omogućiti daljnji rast i razvoj.

Trenutno je popunjeno 70% sajamskog prostora, a plan je da u narednih 30 dana popunimo i preostale kapacitete i da spremno dočekamo naše izlagače na sajmu u septembru. Ono što je novo na ovogodišnjem sajmu, jeste da imamo nove, start up firme koje su već napravile uspješne korake u privredi i želimo da ih afirmišemo na ovaj način.“, naveo je Nedžad Nuhanović, direktor Boms-expo-a

Gračanica je grad s bogatom privrednom tradicijom i velikim potencijalom, a ove godine, sajam Grapos Expo donosi nove mogućnosti i otvara vrata prosperitetnijoj budućnosti za Grad Gračanica i privredu.

Želimo da Gračanica bude sajamski grad, ona je nosilac privrednog razvoja, ali da bude nosilac sajamskih manifestacija i ubijeđeni smo da ćemo zajedno sa Udruženjem napraviti odličan sajam. Ovo će biti mjesto na kojem će se predstaviti kvalitetna privreda i pokazati da Tuzlanski kanton i naša država imaju perspektivu i da se imaju čime pohvaliti i da tako stvaramo bolji ambijent, prije svega za mlade.“, istaknuo je Nusret Helić, gradonačelnik Grada Gračanica.

Sajam Grapos Expo će biti centar promocije privrednih potencijala.

Na vrh