Sport

Nove medalje za atletičare-ke AK «Sloboda Tehnograd» na atletskom mitingu u Zenici

Na Atletskom mitingu za mlađe kategorije održanom  jučer (15. 10. 2022) u Zenici, vrlo uspješan nastup imali su atletičari-ke  AK «Sloboda Tehnograd». Nastupilo je ukupno   18 takmičara-ki iz Tuzle, koji su postigli brojne zapažene rezultate.

Zlatne medalje osvojili su Ajna Nezirovac u diciplinama 60m i skok u dalj i Melina Murgić 600m, obje u  kategoriji  cicibani, Nikola Pavljašević u diciplini 1000m, kategorija pioniri, Ema Mešković u diciplini 300m, Ismihan Muratović u diciplini skok u dalj za djevojčice.

Srebrnom medaljom okitila se Ema Mešković u trci na 100 m  u kategoriji djevojčica.

Bronzane medalje osvojile su  Nudžejma Vrabac u diciplinama 300m i skok u dalj I Amna Musić u bacanju kugle u kategoriji djevojčica, Anida Musić u diciplini bacanje kugle za pionirke,  te Ajla Babajić u diciplini skok u dalj u kategoriji cicibanki.

 

 

Na Atletskom mitingu u Zenici učestvovali su  još i  Vedran Dubravić, Ahmed Hodžić, Lejla Hodžić, Vedad Suljkanović, Amar Bećirović, Mejrem Dubravić, Amna Musić, Ajša Babajić koji su ostvarili plasmane od 4-12 mjesto.

Ovaj miting održan je u tehničkoj organizaciji Atletskog kluba Zenica, a ima za cilj popularizaciju atletike u najmlađim takmičarskim kategorijama. Na mitingu je učestvovalo  160  atletičara-ki  u tri uzrasne kategorije (cicibani/ke, pioniri/ke i dječaci/djevojčice), koji su se takmičili u trkačkim i bacačkim diciplinama.

Atletičare AK «Sloboda Tehnograd» već sljedećeg vikenda očekuje na Pojedinačnom prvenstvo BiH u krosu, za sve uzrasne kategorije koji će se održati u Bijeljini.

Pored nastupa na atletskom mitingu za mladje kategorije održanom u Zenici,  AK „Sloboda

Na vrh