Politika

Nova Vlada TK dobila potporu i od ŽO HDZ BiH Soli

Nakon najave i imenovanja Ivane Mijatović kao ministrice za kulturu, sport i mlade u novi saziv Vlade Tuzlanske županije u javnosti su se pojavile svojevrsne informacije koje su poslane medijima kao i na druge adrese. Nakon toga uslijedilo je niz upita prema Županijskom odboru HDZ BiH Soli i zatraženo je izjašnjenje i komentari o stranačkom angažmanu i povezivanju ministrice Mijatović s HDZ BiH.
Kako bi ministrica Mijatović izbjegla napade, uvrede, lažna poturanja i apsolutno neprihvatljivo ponašanje kakvo je ispoljavao njezin stranački kolega i zastupnik u Skupštini TK Mahir Mešalić (DF) prema bivšem ministru zdravstva Boži Juriću želimo istaknuti nekoliko bitnih činjenica i time otkloniti špekulacije:

–    Bez ikakvih dvojbi i sa zadovoljstvom ističemo da je Ivana Mijatović bila članica HDZ BiH dugi niz godina i da je njezinim imenovanjem osigurana i ustavnost novog saziva Vlade TK. Sukladno statutarnim propisima HDZ BiH Ivana Mijatović nije nikada podnijela zahtjev za prestanak članstva, iako je potpuno jasno kako je njezinim angažmanom u Demokratskoj fronti odabrala novi politički subjekt.

–    Razloge prelaska u Demokratsku frontu ostavljamo da pojasni sama Ivana Mijatović budući da je nama poznato zbog čega i što je bio osnovni razlog, a koji je u najvećoj mjeri stvar osobnog, a nikako nekakvog ideološkog i programskog neslaganja sa politikom HDZ BiH, Gradskog odbora u Živinicama ili Županijskog odbora Soli što se pokušava poturati u različitim krugovima i „političkim kuhinjama“ ovih dana

–    Nitko nema pravo niti bi itko trebao pristati na politički diskurs i neprimjeren govor koji ima elemente uvreda i govora mržnje kojeg je koristio zastupnik DF-a Mahir Mešalić u proteklom razdoblju kada je napadao i vrijeđao Božu Jurića, članove i simpatizere HDZ BiH i hrvatski narod pokušavajući sve koji drugačije promišljaju prikazati kroz prizmu UZP (Udruženog zločinačkog poduhvata). Zbog toga nas sve čudi da se ministrica Mijatović nije ogradila od takvih izjava i nastupa stranačkog kolege, jer svi koji je poznajemo duboko vjerujemo da ne podržava takav narativ i govor koji je korišten.

–    Svaki od novoimenovanih ministara zaslužuje priliku da kroz svoj rad pokaže svoju sposobnost. Naravno bilo bi apsolutno poželjno imati iskustva za oblasti kojima upravljaju. Neki od novoimenovanih ministara se prvi put susreću s oblastima u kojima trebaju biti nositelji kreiranja politika i procesa.

–    Ministrici Mijatović kao i svim drugim imenovanim ministrima želimo uspješan rad na dobrobit svih nas. Oblast kulture, sporta i mladih je važna, iako zasigurno ne spada u prioritete rada Vlade što je svojstveno i prethodnim sazivima. Posebno će biti potrebno uložiti dodatni napor od strane ministrice Mijatović, jer se do sada u svojoj profesionalnoj karijeri nije na posebna način bavili tim temama niti joj je nešto od toga bila uža specijalnost i fokus interesiranja pa je zbog toga za mnoge bila i svojevrsno iznenađenje.

 

Predsjednik ŽO HDZ BiH Soli

Na vrh