Kult(ura)

Nova premijera u Narodnom pozorištu Tuzla – Posljednja ljubav Hasana Kaimije

Danas je u Narodnom pozorištu Tuzla održana press konferencija u povodu predstojeće premijere. Radi se o komplilaciji dramskog djela “Posljednja ljubav Hasana Kaimije” i pripovjetke “Kaimija” velikog beha pisca Derviša Sušića.

Novinarima su se obratili Direktor pozorišta Mirza Ćatibušić koji je govorio o motivima postavke ovog djela na scenu NP Tuzla, reditelj predstave Goran Damjanac, dramaturg Kemal Bašić i dio glumačkog ansambla predstave. O značaju Sušićevog djela i bitnosti povratka na scenu ovog nekada kućnog pisca ove kuće govorio je dramaturg predstave Kemal Bašić.

Pored umjetničke eksplikacije samog djela, redatelj predstave Goran Damjanac je napomenuo da je naišao na izuzetno kreativan i disciplinovan ansambl i da apelira na bolji tretman ove kuće od strane resornih vlasti. Glumci su rekli da su izuzetno zadovoljni proteklim radom i umjetničkim rezultatom što će u konačnici publika verificirati.

hasan

Dosta zadovoljstva ansambl je izrazio zbog sudjelovanja novih snaga, po prvi put na sceni NP Tuzla Damir Mahmutović, diplomiranih glumaca Dražen Pavlović, Samed Alić i Jasmina Dedic i studenata Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli Irma ZukicMiirza Mujagić i Luka Spasojević, kao i odlične scenografije Hari Ejubovic, kostima Vesne Teodosić i muzike Denis Hadzic. U predstavi pored navedenih gostiju igraju članovi ansambla Sinisa UdovicicRemira OsmanovicEnver Hasić Haš Adnan Omerovic Elvis Jahic Edis Žilić, Nedim Malkočević, Milenko Iliktarević i i moja malenkost Mido Midhat Kušljugić u ovom slučaju (u nedostatku medijske pažnje) i izvještač sa ove konferencije (ne budi mi mrsko).

 

posljednja ljubav hasana kaimije

Četvrtak, 25. oktobar 2018. godine u 19,30 sati – PREMIJERA

Utorak, 30. oktobar 2018. godine u 19,30 sati – prva repriza

Srijeda, 31. oktobar 2018. godine u 19,30 sati – druga repriza

 

Derviš Sušić

“POSLJEDNJA LJUBAV HASANA KAIMIJE?”

Režija: Goran Damjanac

 

IGRAJU: Damir Mahmutović, Adnan Omerović/Dražen Pavlović, Irma Zukić, Elvis Jahić, Edis Žilić, Remira Osmanović, Milenko Iliktarević, Siniša Udovičić, Midhat Kušljugić, Nedim Malkočević, Samed Alić, Enver Hasić,

Jasmina Dedić, Luka Spasojević, Mirza Mujagić

 

Predstave se izvode u sali Narodnog pozorišta Tuzla, a sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefone: 035 251-645, 251-646 i 251-647 u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.

Na vrh