Sport

Nogometaši Slobode otputovali na pripreme u Međugorje

Nogometaši tuzlanske Slobode otputovali su danas u Međugorje, gdje će obaviti drugi dio priprema za nastavak prvenstva.

Na spisku šefa struke Zlatana Nalića našlo se 29 imena, među kojima su dvojica novih igrača, Anel Topuzović (Sesvete) i Uroš Ninković (Kozara, Gradiška), te povratnik iz gračaničkog Bratstva Edin Salkić.

Sloboda je jučer u Tuzli odigrala prvu pripremnu utakmicu (Zvijezda, Gradačac 2:3), narednu će odigrati u Međugorju 21. januara sa Željezničarom, a 23. januara protivnik će biti Igman iz Konjica.

Tuzlaci se na Tušanj vraćaju 24. januara, a 1. februara odlaze na dvonedjeljne pripreme u Antaliju, rečeno je Feni u stručnom štabu Slobode.

Nalić je potvrdio da će njegova ekipa „generalku“ odigrati 16. februara na Tušnju protiv Tuzla Cityja.

U Međugorje su danas otputovali: Azir Muminović, Goran Vukliš, Goran Čokorilo, Perica Ivetić, Borislav Terzić, Amar Beganović, Anel Topuzović, Uroš Ninković, Toni Livančić, Edis Smajić, Aleksandar Ignjatović, Muamer Adžem, Adnan Salihović, Adis Hadžanović, Muharem Ćivić, Omar Pršeš, Said Husejinović, Ivan Baraban, Antonio Vidović, Seid Zukić, Muris Pirić, Armin Hodžić, Dino Hodžić, Todorović, Edin Salkić, Mehmed Alispahić, Semir Musić, Saša Maksimović i Eldin Omerović.

Po povratku iz Međugorja bit će revidiran spisak igrača koji će putovati u Antaliju i pripremati se za nastavak prvenstva, 23. februara, kada Sloboda gostuje ekipi Čelika.

Na vrh