Zabava

Noche de flamenco katalonskog virtuoza flamenko gitare maestra Luisa Robisca 31. maja u Centru za kulturu Lukavac

Premijerni koncert u BiH, i to upravo u Lukavcu, na kraju mjeseca maja održat će jedan od najistaknutijih flamenko gitarista iz Katalonije maestro Luis Robisco, koji je nastupao u više od 30 zemalja svijeta.

 

Gitarista, producent i kompozitor, Luis Robisco je član gitarskog trija Barcelone, a njegovi solistički koncerti su putovanje od najčistijeg tradicionalnog flamenka do vlastitih trenutnih flamenko-fuzionih kompozicija, prolazeći kroz neka od najdragocjenijih djela španskih klasika.

 

 

Maestro će, prije koncerta, za prijavljene učesnike održati i masterclass koji će obuhvatiti introdukciju u flamenko gitaru, kao i razgovor uz praktične primjere tehnika flamenko gitare.

Nesvakidašnji koncert katalonskog virtuoza zakazan je za 31. maj sa početkom u 20:00 sati na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac.

 

Ulaznice po cijeni od 5 KM svi zainteresovani mogu kupiti u Službi za administraciju i marketing Centra za kulturu Lukavac svaki radni dan od 07:00 do 17:00 sati, a tokom vikenda u Biletarnici Centra.

 

Na vrh