Politika

NiP Srebrenica se ograđuje od izjava Tursunovića: NE U NAŠE IME! Tačno je da smo tu, bićemo i dalje, a(li) probleme viđamo svakoga dana

Narod i Pravda (NiP) Srebrenica se ograđuje od izjava Salke Tursunovića, predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica, koji je za portal Faktor.ba kazao – “da u Srebrenici nema velikih tenzija i da u Srebrenici nema međunacionalnih problema”.
Posebno se ograđujemo od dijela izjave “…bili smo mi iz SDP-a  i Naroda i Pravde. Nikave probleme nismo vidjeli”.

Da, bili smo tu. Sviđalo se to nekome ili ne, BIĆEMO I DALJE, uz Božiju pomoć do Sudnjeg dana.
Ali da nismo vidjeli nikakve probleme?! Sa tim se NE SLAŽEMO!

Možda je Tursunović imao namjeru da smiruje situaciju. Velimo – možda. Ali nije tome doprinio. Naprotiv, nanio je štetu i sebi i nama.
Nemamo potrebu da dokazujemo da smo patriote, jer lijeganje u postelju u ovom dijelu BiH je upravo to, ali ne želimo, a bolje rečeno  – ne smijemo, da šaljemo poruke kako nema problema.
Ne samo za ovaj Božić.
Svakoga dana!
Pa mi smo navikli da baš noći uoči bajrama, ili čak i na bajrame, imamo intervencije na elektro i vodnoj mreži. Da nam pjevaju pod porzorima.
A mi, a posebno boli što je pod tim “mi” – su i djeca, kada hodimo NAŠOM zemljom moramo gledati preko ramena.

Tačno je i da medijima sa adresom u Sarajevu, iz toplih i komfornih kancelarija,  gode ovakve teme, i, nažalost, konstatujemo da ne doprinose rješavanju problema i tenzija, nego iste samo dodatno podupiru. Da li je Tursunović kontaktirao Faktor, ili je Faktor kontaktirao Tursunovića, sada je manje važno. Važno je da kažemo – NE U NAŠE IME.
A medijima, kako u Sarajevu tako i u drugim dijelovima BiH, poručujemo da više pažnje posvete izjavama kakvu je dala Duška Jurišić, koja je poručila “pravoslavcima” u Istočnoj Bosni da to nije u duhu vjere koju navodno pripovijedaju.
Naravno da ne želimo da vodimo vašu uredničku politiku, ali odzvolite da vam predložimo.
A o problemima itekako treba pisati. Mi ih živimo svaki dan!
Ali, ako smijemo zamoliti – pišite informacije koje mogu doprinijeti rješavanu problema, umjesto, činjeničnog, potpirivanje vatre!

— Medije molimo da našu objavu prenesu, a nadležne (politčke, policijske i sve druge strukture) da djeluju u skladu sa svojim ovlastima.

Imajte u vidu to kada pišete o nama. Jer svaka vaša objava nas može da košta.
Pozdravljamo vas iz Srebrenice. Samo mali broj će nas ovdje zanoćiti.

NIP Srebrenica
08.01.2024.

Na vrh