Zabava

Nino Hrustemović oduševio coverom za hit Dine Dvornika (VIDEO)

Nino Hrustemović polako gradi svoju muzičku karijeru. U posljednje vrijeme on intenzivno radi u studiju kod dugogodišnjeg prijatelja Amira Ćefe na coverima i autorskim pjesmama.

Nedavno je objavio cover za kultnu pjesmu Dine Dvornika “Zašto praviš slona od mene”.

 

 

– Drago mi je da su reakcije pozitivne. Inače, nekako sam uvijek volio ovu pjesmu i redovno je pjevam na nastupima. Dino Dvornik je bio jedinstven i originalan pjevač i teško da će neko zvučati kao on. Najviše se radujem autorskim pjesmama koje polako ali sigurno dobijaju svoj oblik – kaže Nino Hrustemović koji dodaje da za svaku obradu snima video i sve će biti dostupno na spotifyju, deezeru, apple musicu.

 

 

Nino je veoma svestran muzičar i pjevač. Sa svojim bendom “NH Unplugged” nastupa za internacionalnu publiku isključivo na engleskom i njemačkom jeziku, ali nisu mu strani ni nastupi za Balkance na kojima pjeva zabavnjake, ali i narodnjake i sevdalinke.

– Kroz karijeru sam se kalio u različitim objektima, tako da za svakog imamo repertoar i pjesme. Radim i “bendovski” i akustično, jer nastupam nekad sa bendom, a nekad smo samo dvojica na bini ili ponekad čak i ja sam. Najviše uživam kad nas je bar četvero na bini. Pored Njemačke, sve više nastupamo u Austriji i po potrebi južnije do mora. Sviram u barovima, klubovima, a za proslave me, uz balkanske, angažiraju i njemačke kompanije. Sviramo i različite vrste zabava, od svadbi, preko rođendana i proslava matura do godišnjica brakova. Jedino još nisam pjevao na razvodu – kroz smijeh govori Nino Hrustemović.

 


Komentari

Na vrh