BiH

Nikšić: Spremni smo na kompromis, ali ne i na ucjene

Predsjednik SDP-a i premijer FBiH Nermin Nikšić danas je u Mostaru komentarisao sutrašnji sastanak državne koalicije čiji će domaćin biti HDZ BiH i Dragan Čović.

“Sutra je nastavak razgovora i iskreno se nadam da ćemo ono što smo dogovorili, sutra krenuti dalje u realizaciju. Malo ove izjave koje smo u posljednje vrijeme čuli uslovljavanja, ne čine mi se da idu u tom pravcu. Iskreno se nadam da su one više onako neka populistička medijska pozicija nego realizacija onoga što smo se dogovorili. Vidjet ćemo kako će to izgledati, a mi u ime Trojke i sada dolazimo, kao što smo dolazili na svaki sastanak, spremni da razgovaramo, spremni na kompromise i bez spremnosti da mi ucjenjujemo nekoga niti da nas neko ucjenjuje, nego da jednostavno tražimo rješenja oko svih otvorenih pitanja”, kazao je Nikšić.

Kazao je da postoje značajne naznake jednog dijela predstavnika međunarodne zajednice da ukoliko bi usvojili još nekoliko zakona iz evropske agende bilo dovoljno za otvaranje pregovora Bosne i Hercegovine za pristupenje Evropskoj uniji.

“Ja smatram da je to zalog za koji se isplati pomučiti i tražiti kompromis, jer od toga će koristi imati svi građani BiH”, zaključio je Nikšić.

Na vrh