BiH

Nikšić se izvinio, ali i poručio da ministrica Vlaisavljević ima pravo na svoje viđenje i stav

U Sarajevu se danas održava sjednica Vlade FBiH, a premijer Nermin Nikšić je prije konferencije za medije kazao svoje mišljenje i stav o najnovijim izjavama Sanje Vlaisavljević koje je izgovorila u programu N1.

“Želim da odgovorim na brojne upite i poruke, na kraju, to sam rekao i njoj na sjednici Vlade. Naravno da svako od nas ima pravo na stav i mišljenje, s njenim stavom se uopšte ne slažem. Isto tako, teško možemo uspostaviti sistem verbalnog delikta“, kazao je Nikšić.

Dodao je da se izvinjava svima koji su povrijeđeni izjavom.

“Ja se u svoje ime i ime Vlade izvinjavam svim onima koji su povrijeđeni izjavom, prije svega žrtvama. Ja smatram da se trebamo baviti žrtvama, a ne onima koji su radili zločince. Za mene je zločinac – zločinac, posebno koji su presuđeni bez obzira da li su izdržali tu kaznu“.

Još je dodao da za njega nema dileme i da su ratni zločinci – zločinci.

“Za mene nema nikakve dileme, to su ljudi koji su svoj život obilježili nanoseći bol ljudima, posebno nevinim žrtvama. Koristim priliku kao premijer Vlade da se izvinim. Moralna odgovornost postoji i rekao sam da se ne slažem sa mišljenjem ministrice. Ona ima pravo na svoje viđenje i stav”.

Na vrh