Nekategorisano

Nikola Pavljašević istrčao najbolji rezultat svih vremena u BiH u kategoriji dječaka u trci na 1500 m u dvorani

Proteklog vikenda takmičari-ke AK ” Sloboda – Tehnograd” nastupili su na nekoliko domaćih i međunarodnih takmičenja. U subotu su na Federalnom prvenstvu u dvorani za mlađe kategorije ostvareni  sljedeći rezultati:

 

  1. mjesto Ajna Nezirovac 60m sa ostvarenim ličnim rezultatom 9.42s (cicibanke)
  2. mjesto Ajša Babajić bacanje kugle 2kg 8.79m (pionirke)
  3. mjesto Merjem Dubravić bacanje kugle 3kg 7.82m (djevojčice)

 

Pored osvajača medalja na Federalnom dvoranskom prvenstvu nastupili su još: Ajla Babajić,  Vanja Beganović, Asja Beganović i Tarik Nezirovac koji su ostvarili zapažene rezultate istrčavši svoje lične rekorde.

Drugi dan u atletskoj dvorani na Kamberović polju naši takmičari-ke su  nastupili u skok u dalj i troskoku gdje Ajna Nezirovac ponovo dominirala osvojivši prvo mjesto u kategoriji cicibanki u disciplini skok u dalj, sa preskočenih 3,86 m, dok se bronzanom medaljom u ovoj disciplini okitila i Ajla Babajić sa preskočenom daljinom od 3,56 m

 

U kategoriji djevojčica  Ismihan Muratović je osvojila titulu viceprvakinje FBiH za 2023 godinu u disciplini troskok sa daljinom od 10,10 m.

 

Pored osvajača medalja  u Zenici su nastupili i Nudzejma Vrabac koja je osvojila 4. mjesto u troskoku, Tarik Nezirovac je zauzeo 7. mjesto u skoku u dalj u konkurenciji dječaka, dok je Rijad Hasanbašić nastupio van konkurencije u disciplinama skok u  dalj i troskok.

 

Na Otvorenom prvenstvu Beograda za mlađe juniore-ke  u dvorani, nastupilo je četvero atletičara-ki AK “Sloboda – Tehnograd”, Elma Hasanbašić, Ema Mešković, Bakir Musić i Nikola Pavljašević.

Najvredniji rezultat ostvario je Nikola Pavljašević u trci na 1.500m, osvojivši drugo mjesto u ukupnom plasmanu i istrčavši najbolji rezultat svih vremena u kategoriji dječaka. Dosadašnji rezultat 4:39.90, koji se vodio kao državni rekord i kojeg je od 2011. godine držao Amer Ćuran, popravljen je za 6 sekundi. Rezultat koji je istrčao Nikola Pavljašević od 4:33.98 se od ove godine, kada se zvanično ne vode rekordi, tretira kao najbolji rezultat svih vremena u kategoriji dječaka.

Bakir Musić je bio najbolji u disciplini 200m za mlađe juniore, sa vremenom 23.60s dok je Ema Mešković u istoj disciplini zauzela peto mjesto sa vremenom 26,99s. Elma Hasanbašić je osvojila treće mjesto u trci na 1500m za mlađe juniorke, sa vremenom 5:05.17

Na vrh