Politika

Nikica Vidović preuzeo mandat u Gradskom vijeću Tuzla

Na sedmoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla Nikica Vidović preuzo je mandat vijećnika u ovom zakonodavnom organu. Do imenovanja i promjene saziva u Klubu HDZ BiH u GV Tuzla došlo je nakon što je Ivica Kovačević preuzo dužnost predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak-Glavna podružnica Tuzla.

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla istiće zahvalnost Ivici Kovačeviću na požrtvovanom, profesoinalnom, ljudskom i snažnom političkom angažmanu u posljednjih osam godina na poziciji predsjednika Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla. Kroz svoj vrlo konstruktivan rad u Gradskom vijeću Tuzla, Kovačević je doprinosio razvoju grada uz stalno inzistiranje i traženje djelotvarnog političkog dogovora svih političkih aktera u Tuzli.

Sve to jasno ukazuje da će i kulturna scena kroz djelovanje HKD Napredak naš grad učiniti još prepoznatljivijim. Takav rad kulturnih institucija stvara dodatnu obvezu političkih tijela i Gradskog vijeća, da se kroz proračun značajnije prepozna rad kulturnih društava.

Klub vijećnika HDZ BiH kojeg čine Jasminka Mijatović i Nikica Vidović svakako će dati podršku takvim, odlukama koje su veoma vaćne za sve ljude, a koje će značiti ravnomjeran razvoj grada.

 

 

Ured informiranja: Gradski odbor HDZ BiH Tuzla

Na vrh