Sport

NIKA CUP 2019 – Zlatne i srebrene medalje za gimnastičarke ‘Slobode’ iz Tuzle

Takmičarke Kluba ritmičke gimnastike ”Sloboda” Tuzla učestvovale su na međunarodnom turniru ”NIKA CUP 2019” u ukrajinskom gradu Lvivu.

KRSG ”Sloboda” su predstavljale juniorke Irma Jukić, Amila Bećirović  i kadetkinja Esma Huskanović koje su osvojile dvije zlatne i dvije srebrene medalje.

Prvo mjesto i zlatnu medalju u svojim kategorijama su osvojile Irma Jukić i Esma Huskanović, a Amila Bećirović dvije srebrene medalje.

– Ovo je bio jedan od najkvalitetnijih turnira na kojema smo učestvovali do sada a ujedno i jedan od najuspješnijih jer su medalje osvojene u veoma jakoj konkurenciji i u zemlji iz koje potiče ritmička gimnastika. Čestitam svojim gimnastičarkama na veoma uspješnom nastupu i osvojenim medaljama. U periodu koji slijedi nastojimo da se što bolje pripremimo za dva jaka turnira, u Aradu (Rumunija) na koji putujemo za dvije sedmice, a zatim u Sofiju (Bugarska) – saopćeno je iz KRSG ”Sloboda”.

Na turniru, koji je održan od 11. do 13. oktobra, učestvovalo je 310 takmičarki, koje su se takmičile u individualnim vježbama, iz 13 zemalja (Bugarska, Hrvatska, Egipat, Litvanija, Moldavija, Poljska, Švicarska, Sirija, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Velika Britanija, Ukrajina i Bosna i Hercegovina).

Na vrh