Politika

Ni vremenske neprilike nisu omele veličanstveni skup LDS-a u Živinicama (VIDEO + FOTO GALERIJA)

Nakon uspješno formiranog Kantonalnog odbora i općinskih odbora u velikom broju mjesta na području TK, večeras je u Živinicama održan veličanstveni skup LDS-a BiH. Ni nevrijeme koje je zahvatilo kompletno područje Tuzlanskog kantona nije spriječilo veliki broj pristalica i smipatizera ove stranke da ispune veliku dvoranu BKC-a Živinice do posljednjeg mjesta.

Na samom početku okupljenima se kao domaćin obratio omiljeni živinički profesor Zahid Musić. Nakon njega ispred općinske organizacije LDS-a skup je pozdravio mladi ljekar Emir Durić, naglasivši da iz dana u dan i sami vidimo da sve više mladih i obrazovanih kadrova nažalost napušta našu zemlju, u potrazi za „boljim sutra“. Ne želimo da BiH postane zemlja starih i nemoćnih, jer su svi mladi otišli, ova zemlja ima znanje i ima budućnost samo ako građani u oktobru prepoznaju prave snage koje ih mogu povesti naprijed, rekao je on.

Član Predsjedništva LDS-a ugledni privrednik iz Živinica, Haris Redžić istakao je da želi da ohrabri mlade, da ne gube nadu da uzmu sudbinu u svoje ruke, da rješenja postoje. Mi smo večeras ukazali na par stvari, rekao je on, koje treba u narednom periodu uraditi da bi se promijenio i politički i ekonomski ambijent u korist građana i države Bosne i Hercegovine. Ako bi se predali onda bi ovo bila zemlja staraca i ona bi samo odgovorala ovim trenutnim vlastodršcima, sve dok ne isisaju i posljednju marku svih sredstava koje posjeduje. Mi želimo to promijeniti. Želimo dati podršku poduzetnicima i želimo popraviti stanje unutar naroda jer nam je trenutno 70% građana u stanju socijalne potrebe.

Skupu su se zatim obratili i sekretar LDS-a BiH, Bojan Zec Filipović i predsjednik ove stranke Amir Husarić koji je rekao da u ovoj državi može bolje, može pravednije i možemo puno sretnije i bolje živjeti. Pokušaćemo poslati u historiju sve one koji trenutno rade na izvršnim i zakodonavnim pozicijama u BiH, jer osam mjeseci pred izbore, u toku najveće političke krize u našoj državi oni ne rade ništa, a primaju plate, zaključio je Husarić.

lds zivinice 2

Za sam kraj Predsjednik KO LDS-a TK, Edim Kadić je istakao je šta je sve učinjeno u proteklih par mjeseci na području našeg kantona kada je širenje ideje liberalizma u pitanju.

– Evo i ova puna sala i pored ovog nevremena napolju jasan je pokazatelj da se ideja librelizma širi Tuzlanskim kantonom. Iz dana u dan kao stranka postajemo sve jači i jači, a svaki dan nam pristupaju i novi kvalitetni kadrovi. Pored Gradskog odbora u Tuzli formirali smo i odbore u Kladnju, Banovićima, Kalesiji … pa gotovo u svakoj općini na području TK imamo svoje organizacije, rekao je Kadić.

 

Slobodno možemo reći nakon svega da je Tuzlanski kanton postao bogatiji za respektabilnu političku snagu koja zna šta treba građanima ove zemlje i za razliku od ostalih, koja zna kako to i uraditi.

Na vrh