Politika

Nezavisna bosanskohercegovačka lista izabrala koordinacioni odbor za regiju SI Bosna

Nezavisna bosanskohercegovačka lista jučer je održala koordinacijski sastanak u Tuzli na kojem je formiran tim koji će u daljnjem periodu rukovoditi aktivnostima NBL za Sjeveroistočnu Bosnu i Hercegovinu. Sastankom je koordinirao potpredsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste Sead Džafić koji je ujedno i načelnik općine Kalesija.

U koordinacioni odbor za regiju SI Bosna izabrani su: Nermin Mušanović (Kalesija),  Salko Omerović (Srebrenik), Srđan Janjić (Tuzla) i Semir Džafić (Gračanica)

Izabrani odbor ima zadatak da u narednim danima na području svih općina pomenute regije imenuje koordinatore koji će biti zaduženi za rad na terenu te rad sa članstvom NBL-a

Naš cilj je da oko NBL okupimo ljude koji žele pozitivne promjene u društvu u kojem živimo,  koji žele da stvaraju ambijent dostojan bosanskohercegovačkom čovjeku. Zajedno želimo pokazati da Bosna i Hercegovina ima vrijedne i sposobne ljude koje ne smijemo tako lako prepuštati drugim zemljama. Imamo prirodne resurse na kojima nam zavide mnoge zemlje Europe. Bosna i Hercegovina ima sve uslove da bude jaka i privredno stabilna zemlja. Naš zajednički cilj je stvoriti bolje okruženje za sve a naročito mlade koje želimo motivisati da ostanu u svojoj zemlji, kazao je potpredsjednik NBL-a Sead Džafić

 

Pozivamo sve građane da se informišu i pridruže aktivnostima i radu NBL-a te svojim članstvom pomognu u izgradnji  pozitivne priče u Bosni i Hercegovini. U trenutcima kada se mnoge stranke razjedinjuju uzimajući u obzir samo lične interese a ne interese građana Nezavisna bosanskohercegovačka lista ujedinjena je u svojim stavovima, snažno i odlučno želi raditi u korist svih građana BiH-a.

Privreda je veliki potencijal Bosne i Hercegovine zato NBL okuplja  dokazane privrednike koji su prisustvovali navedenom sastanku i koji će aktivno učestvovati u timu za promjene. Moto je okupiti na jednom mjestu sposobne mlade kadrove koji će sa iskusnim privrednicima stvoriti nove bolje vrijednosti. Samo dokazani i sposobni ljudi mogu povećati zaposlenost, stvoriti bolji poslovni ambijent i omogućiti prosperitet svim Bosancima i Hercegovcima.

Želimo stvoriti i adekvatne uslove ljudima, privrednicima koji žive van granica BiH da svoj novac ulažu u našu državu, da otvaraju nove firme, nova radna mjesta.

Bosna i Hercegovina treba pozitivnu promjenu, NBL ima snagu, želju i hrabrosti da povede promjene.

Mi smo nezavisni sa nama dolaze pozitivne promjene.

 

PRESS Služba NBL Regija SI Bosna

Na vrh