Nevladinin sektor ukazao podršku radu Srednje „Savremeno – umjetničke škole“ Tuzla

12.10.2021. 


Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla osnovana u 2020. godini, od 1.9.2021. godine započela je izvođenje nastavno – umjetničkog procesa u školskoj 2021/22. godini. Jedan od strateških razvojnih pravaca škole je uspostavljanje saradnje sa nevladinim organizacijama, udruženjima i fondacijama u BiH i regiji.

S tim u vezi, jučer je u prostorijama škole organizovan radni sastanak i druženje sa  predstavnicima nevladinih organizacija, udruženja i fondacija, koji su iskazali podršku osnivanju i radu škole, te tako postali partner u razvoju i implementaciji inovativnog pristupa obrazovanju i odgoju naše škole kroz primjenu dramske pedagogije i elemenata primijenjenog pozorišta i drame. Bila je ovo prilika da se uz kafu i druženje istakne značaj osnivanja i rada Škole, ali i značaj i vrijednost nevladinih organizacijama sa kojima će škola u budućnosti realizovati niz umjetničkih, omladinskih i društveno – angažovanih projekata čime će se učenicima škole osigurati prostor za praktičnu primjenu stečenih znanja i vještina.

Zahvaljujemo se predstavnicima: Fondacije tuzlanske zajednice, World vision BiH, Zavoda za djecu sa smetanjama u razvoju Tuzla, Međunarodnog Udruženja Interaktivne otvorene škole, Mreže nenasilne komunikacije u BiH, Udruženju Teatar Kabare, Vijeću mladih Grada Tuzle, Udruženju Front slobode, Birou za ljudska prava Tuzla, BZK Preporok Teočak i Centru za porodicu i individualni razvoj Tuzla.

www.sus.edu.baBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!