Aktuelno

Neupitna isplata plaća zaposlenicima Univerziteta u Tuzli

Isplata plaća za mjesece novembar i decembar tekuće godine, kao i ubuduće, uposlenicima Univerziteta u Tuzli nije upitna, zaključeno je na današnjem sastanku delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Univerziteta u Tuzli.

Ovaj zaključak svojevrstan je odgovor na prošlosedmično otvoreno pismo Sindikata visokog obrazovanja TK u kojem se navodi da je dovedena u pitanje isplata plata i naknada zaposlenicima Univerziteta u Tuzli.

Također, na sastanku su premijer Jakub Suljkanović, te ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović i ministar finansija Miralem Nuhanović, potvrdili i prethodno najavljeno povećanje plaća za 6,5%.

„U pripremi je i uskoro će se na sjednici Vlade naći izmjene pravilnika o plaćama i koeficijentima za obračun plaća uposlenicima na Univerzitetu. Ove izmjene omogućit će da i uposlenici Univerziteta, kao i svi ostali uposlenici u oblastima obrazovanja, kulture, policije, pravosuđa i uprave u Tuzlanskom kantonu, od januara 2019. godine dobiju povećanje plaća u iznosu od 6,5%“, rekao je ministar Muratović.

Na vrh