Aktuelno

Neophodan kompromis u željama oba sindikata u zdravstvu TK

Premijer Jakub Suljkanović sa ministrima finansija Miralemom Nuhanovićem, zdravstva Bahrudinom Hadžiefendićem i obrazovanja i nauke Zlatanom Muratovićem, sekretarom Ureda za zakonodavstvo Hasibom Omeragić i direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona Mirsadom Hodžićem sastala se danas sa predstavnicima Sindikata doktora medicine i stomatologa Tuzlanskog kantona.

Današnjim sastankom započeli su dogovori u kojima je jedan od osnovnih zahtjeva Sindikata, rečeno je ovom prilikom, povećanje koeficijenata. Predstavnici Sindikata predložili su sukcesivnu primjenu a dinamika izdvajanja sredstava bi, prema njihovim riječima, zavisila od finansijskih mogućnosti.

Premijer Suljkanović je istaknuo da je želja Vlade TK, u okvirima raspoloživih sredstava i mogućeg, pronaći rješenje koje će zadovoljiti oba postojeća sindikata. Vlada TK će, rečeno je na današnjem sastanku, razmotriti ponuđeni Protokol  o vođenju pregovora za zaključivanje kolektivnog ugovora sa Sindikatomdoktora medicine i stomatologa Tuzlanskog kantona.

 

 

 

Na vrh