Kult(ura)

NEMATERIJALNO KULTURNO NASLIJEĐE U SVIJETLU UNESCO-ve KONVENCIJE: Koncert ŽPZ “SLOVENČICE” i prezentacija monografije ŽPZ “SLOVENČICE”

Udruženje građana slovenačkog porijekla se upisuje u kalendar kulturnih dešavanja u Gradu Tuzla sa dva događaja koji će ispuniti veče 30.10.2019. godine svim ljubiteljima kulture i umjetnosti, horske pjesme i gastronomije. Otvaranjem izložbe “Nematerijalno kulturno nasljeđe Slovenije u svjetlu Unesco-ve Konvencije” u 18.30h u Ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli, svim posjetiteljima će se predstaviti vrijednosti prirodnog i kulturnog bogatstva Slovenije, a postavka će biti dostupna javnosti do 15.11.2019. godine. Nakon kratke degustacije slovenačkih slastica, u 19.15h će se predstaviti ŽPZ “Slovenčice” izvedbom nekoliko slovenačkih pjesama pod vodstvom dirigentice Samre Ibrahimović.

Plakat 01

S obzirom na 10. godišnjicu postojanja, jubilarni koncert će upotpuniti prezentacija Monografije ŽPZ ” Slovenčice”, autorice Mirele Ibrahimović. Mehanović.
Događaj su podržali: Ambasada R.Slovenije, Grad Tuzla, Urad R.Slovenije za Slovence u zamejstvu in po svetu i JU “Centar za kulturu Tuzla”.
Ulaz Slobodan!

Na vrh