Sport

Nastup reprezentacije Specijalne olimpijade BiH na EVROPSKOM TURNIRU U INKLUZIVNOJ KOŠARCI

Grad Zrenjanin  i Specijalna olimpijada Srbije, će tokom predstojećeg vikenda, biti domaćin  međunarodnog sportskog događaja – “Evropskog turnira u inkluzivnoj košarci”, na kom je najavljeno više od 110 učesnika iz Azerbejdžana,  Bugarske, Litvanije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Portugala, Rumunije, Turkmenistana, Ukrajine, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Turnir se održava od sutra, 6. juna do nedelje, 9. juna, a svečano otvaranje biće upriličeno sutra, u 20  sati, u Gradskoj bašti, uz prisustvo brojnih zvanica, između ostalih i ministra sporta Republike Srbije Zorana Gajića i selektorke ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marine Maljković.

Reprezentacije  Specijalne olimpijade BIH je danas iz Sarajeva, Tuzle i Banja Luke otputovala u Zrenjanin   gdje će  SPECIJALNU OLIMPIJADU BOSNE I HERCEGOVINU predstavljati košarkašice:  Sedina  Brkić, Selma Šodić,  Zlatka Tucaković, Almedina Trebinjac, Dragan Mašić, te inkuzivne takmičarke Elvira Suljkanović, Adna Hadžiabdić, Inela Ahmetović i Ena Baltić.

U  Stručnom štabu reprezentacije su  Asim Topalović  selector i treneri Suzana Miličević i Dževad  Malkić, dok je Šef delegacije Kada Delić Selimović izvršna direktorica SOBiH.

Ovaj Evropski inkluzivni košarkaški  turnir  je još jedan način da se pokaže zajedništvo, odnosno da i djeca sa i bez poteškoća mogu  zajedno da se bave sportom. Inkluzija je jako bitna u društvu i kroz sport je to najbolje urađeno, pogotovo  u ženskom sportu i njihovom uključivanju u košarku, čime još jednom povrđujemo slogan Special olympicsa – O INKLUZIJI SE NE PRIČA – INKLUZIJA SE ŽIVI.

Na vrh