BiH

Nastavljaju se prijetnje Ramizu Salkiću

„Godinama me vrijeđaju, prijete, a sve da bi me zaplašili da ne govorim o tome kako žive Bošnjaci u RS-u, kakvoj diskriminaciji su izloženi itd. Da ne govorim o počiniteljima zločina koje srećem u RS-u i koji i danas prijete Bošnjacima da će učiniti isto što su činili tokom agresije”.

„Nije prvi, a vjerujem ni posljednji put da su mi upućene prijetnje, među kojima i prijetnje smrću. Stoga me ova koju sam dobio nedavno, nije iznenadila.

Mnoge prijetnje, službenim putem, prijavljivao sam nadležnim organima RS-a, ali nikad nisam dobio odgovor je li šta preduzeto.

Onda sam prestao da prijavljujem i prijetnje i razne uvrede koje dobijam.

Ovo sad, zbog sveopće situacije koja vlada, morao sam prijaviti.

Ramiz Salkić – Konstantno izložen prijetnjama

 

Obzirom da postoji jasan profil osobe koja mi je uputila prijetnje, nadam se da će MUP RS-a poduzeti zakonom obavezne radnje“ kazao nam je potpredsjendik RS-a Ramiz Salkić koji je nedavno, putem Facebooka dobio poruku u kojoj mu se najavljuje „kraj karijere i života“.

Poruka mu je stigla sa FB  profila izvjesnog Stefana Trbića.  Ko je i gdje živi i čime se bavi autor poruke,  Salkiću nije poznato.

„Godinama me vrijeđaju, prijete, a sve da bi me zaplašili da ne govorim o tome kako žive Bošnjaci u RS-u, kakvoj diskriminaciji su izloženi itd. Da ne govorim o počiniteljima zločina koje srećem u RS-u i koji i danas prijete Bošnjacima da će učiniti isto što su činili tokom agresije.

Poruka svima koji mi „pišu“ je da me ne mogu ušutkati.

Ja poručujem njima da sam sve uvredljive i prijeteće poruke koje su mi stizale i na telefon i na FB sačuvao“ kaže Salkić a prenosi politicki.ba

Na vrh