Tuzlanski kanton

Naša stranka TK: Skupština TK smatra ministre vrjednijim od doktora

Na prošloj sjednici SkupštinTK donijela je zakonsku odluku prema kojoj najveća plata u ustanovama i institucijama koje se finansiraju iz budžeta TK ne može iznositi više od plate ministara. Tim povodom reagovali su iz Kantonalnog odbora Naše stranke TK.

„Vrijeme je već odavno pokazalo da ministar u Vladi TK, nažalost, može biti svako bez obzira na kompetencije. Time su ministarske pozicije do kraja devalvirane a institucije vlasti su izgubile bilo kakav ugled u narodu. Posljednja odluka kojom ti i takvi ministri sebe platežno izdižu iznad svih ostalih izaziva gnjev.

Nama su od političara potrebniji doktori, prosvjetni i kulturni radnici, arhitekte i brojni drugi kadrovi koji direktno rade na zaštiti i unapređenju našeg naslijeđa, ljudi i svakodnevnog života. Ovakvom odlukom brojne od njih će natjerati ili da i sami pokušaju postati ministri ili da se okušaju kao privatnici ili da idu iz TK i iz zemlje.

Naša stranka je glasala protiv ovog diskriminatornog zakona, koji su progurali predstavnici većine koju predvodi SDA. Sramotna je činjenica da je za ovakvo rješenje glasao i direktor UKC Tuzla koji bi trebao štititi kredibilitet svojih kolega, a ne još dublje gurati TK u situaciju u kojoj nas neće imati ko liječiti.

Zbog takvog zakonskog rješenja za sutra je sazvana i vanredna sjednica Skupštine na kojoj ćemo se boriti da ono bude poništeno.”

Na vrh