Politika

Naša stranka poziva građane da im se pridruže u kreiranju lokalnih politika

Naša stranka poziva građane da prijave probleme u svojoj lokalnoj zajednici kako bi na osnovu toga kreirala politike koje će ponuditi pred lokalne izbore koji će se održati ove godine. Ćamil Osmanagić, generalni sekretar Naše stranke, o tome kaže:

„Naša stranka je oduvijek gajila praksu direktne komunikacije s građanima. Pored štandova, tribina, neposredne komunikacije na ulici i door to door kampanja, ovog puta uveli smo i online platformu preko koje građani mogu direktno prijaviti ono što smatraju da treba mijenjati u njihovoj lokalnoj zajednici.

To minimalno narušava njihov komfor, uzima malo vremena, mogu to uraditi kad žele, bez potrebe da negdje idu i daje im mogućnost da jasnije artikulišu problem, prijedlog rješenja, što stvara veće šanse da on bude uključen u politički program.

Nama, s druge strane, omogućava da naše politike odražavaju istinske potrebe naših građanki i građana i da odgovaraju na probleme sa kojima se svakodnevno susreću. Također, jako je važno da se prije samih izbora i raspodjele mandata u općinskim vijećima zna šta su građanima prioriteti i na čemu treba raditi, a ne da se pola mandata potroši na upoznavanje s problemima i pronalaženje rješenja.”

Građani na poziv Naše stranke mogu odgovoriti na ovom linkuUčestvuj u kreiranju lokalnih politika.

Na vrh