Kult(ura)

Narodno pozorište Tuzla: Autorska predstava „Da li smo same?“

Narodno pozorište Tuzla će u petak 21.6. u 20,00 sati ugostiti predstavu „Da li smo same?“,  u produkciji udruženja SCENA Sarajevo. Predstava je nastala po autorskom tekstu i u režiji Amile Terzimehić.

Kroz  teatarski izričaj pozivamo vas u otkrivanju priča koja će vas dotaknuti do srži. U predstavi „Da li smo same?“, istražit ćemo teme koje su ne samo relevantne, već i neophodne za raspravu u današnjem svijetu. Femicid, taj duboko bolan fenomen koji još uvijek kroji sudbine mnogih, te ugrožavanje osnovnih prava žena, čije se posljedice osjećaju širom svijeta, suptilno su isprepleteni u tkivu naše priče.

Putem likova koje ćete susresti na sceni, suočit ćemo se sa izazovima, strahotama i nadama koje proživljavaju žene diljem svijeta. Ova priča nije samo poziv na promjenu, već i podsjetnik na važnost empatije, razumijevanja i solidarnosti među svim ljudima. Ovaj komad nije samo predstava. To je poziv na akciju, na razmišljanje i, najvažnije od svega, na promjenu.

Pridružite nam se na ovoj emocionalnoj, intelektualnoj i duhovnoj avanturi.

U predstavi igraju: Irma Alimanović, Antonija Julija Blaće i Nikolina Vujić koje nas kroz priče povezuju i pronalaze put djelovanja, put do slobode. Kostimografiju potpisuje No Nation Fashion dok je producent predstave Udruženje SCENA: Amira Kudumović i Oliver Jović.

 

Informacije i rezervacije ulaznica za sve predstave mogu se izvršiti na broj telefona i viber 064 43 55 704 i email rezervacije@nptz.ba

Na vrh