Sport

Nalić zvanično predstavljen kao trener Slobode

Zlatan Nalić zvanično je novi trener tuzlanske Slobode, a predstavljen je javnosti na današnjoj konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali i predsjednik kluba Senad Mujkanović, te sportski direktor Denis Karić.

Na trenerskom mjestu naslijedio je Milenka Bošnjakovića, koji će ostati upamćen kao trener koji je vodio samo dvije zvanične utakmice Slobode.

Nalić je potpisao ugovor do kraja sezone, a nakon toga će se razgovarati o produženju saradnje,  ukoliko se ispune planovi klupske uprave.

– Familijarno sam vezan sa Slobodom još od 1969. godine, kada je u klub došao moj otac Mesud Nalić. Ja sam također počeo karijeru na Tušnju, a sada se ostvario moj san da postanem trener u ovom klubu – rekao je Nalić nakon predstavljanja.

Najavio je da će pokušati u rad ekipe unijeti malo ‘evropskog’, jer je dugo radio u Švedskoj i bio u stručnom štabu U-21 reprezentacije te zemlje koja se okitila naslovom evropskog prvaka.

Naglasio je da za kratko vrijeme teško može napraviti nešto novo, nego će to nastojati uraditi u narednih mjesec, dva. Igrački kadar će ostati kakav jeste, a u zimskoj pauzi će pokušati izvršiti nadogradnju na mjestima gdje bude potrebno.

– Najvažnije je da Slobodu dovedemo na nivo stabilnog premijerligaša. Što se tiče mojih saradnika, ostavio sam mogućnost da nastavi raditi ekipa koja je trenutno tu, a poslije izvjesnog vremena vidjet ćemo kako sve funkcioniše – kaže Nalić.

Dodao je da će raditi prilagodbe prema onome što ekipa može, a ne prema svojim željama. Vremenom će se ići na podizanje kvaliteta. Premijer ligu BiH u dobroj mjeri poznaje.

Prvi trening novi šef struke imat će danas u 18 sati, a prvi put će ekipu voditi u nedjelju protiv Sarajeva.

Na vrh