Sport

Nalić i Smajić „tipuju“ na tri boda protiv Širokog Brijega

Nakon pobjede u gostima protiv Krupe, lakše se diše u tuzlanskoj Slobodi. Porasli su i apetiti, pa tako protiv Širokog Brijega, u nedjelju, u taboru tima s Tušnja „tipuju“ na tri boda.

Šef stručnog štaba Zlatan Nalić podsjetio je da je u ovoj sezoni Sloboda dva puta igrala protiv Širokobriježana, u gostima i u Tuzli.

– Oba puta smo odigrali neriješeno, mada su oni prošli u Kupu BiH. Naši su stari znanci, a u trećoj utakmici želimo više bodova – jasan je bio Nalić na današnjoj konferenciji za novinare.

Najavio je ofanzivnu igru, po čemu je, kaže, Sloboda prepoznatljiva, mada nije izostavio da je hendikepiran neigranjem trojice bitnih igrača.

– Zbog crvenog kartona izostat će vratar Vukliš, a zbog trećeg žutog kartona i Ignjatović i Baraban. Na zadnjem treningu povrijedio se mladi Dino Hodžić, tako da smo u problemima. Na mjestu zadnjeg stopera uskočit će Salihović, dok će Čokorilo na gol – rekao je trener Slobode.

Mada mu u zadnje vrijeme ne ide sve kako bi želio, kada je riječ o pogađanju protivničkih mreža, optimizma ne manjka kod napadača Edisa Smajića.

– Atmosfera u svlačionici je pozitivna. Dobro smo trenirali prethodnih dana i spremili smo se za utakmicu sa Širokim. Svi očekujemo pozitivan rezultat. Nadam se da ćemo opravdati povjerenje i očekivanja naših navijača – poručio je Smajić.

Utakmica Sloboda – Široki Brijeg igra se na Tušnju, u nedjelju od 13.30 sati.

Na vrh