BiH

Nakon završne riječi Novalića – Konaković: Tražit ćemo vještačenje dokumenta, ako je NIP-ov oslobodite Novalića

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković odgovorio je na tvrdnje federalnog premijera Fadila Novalića o dokumentu koji je navodno izradio NIP, a prema kojem je planirana diskreditacija Novalića.

Konaković je kazao da je riječ o lošem falsifikatu koji bi bolje sročila djeca u osnovnoj školi.

 

“Smijali smo se i lagano razbili tu lošu laž. Na tom su dokumentu loši i potrošeni KOS-ovci i obavještajci bezdiplomci stavili datum stariji od same afere. Danas je Novalić na suđenju dostavio to pismo kao jedan od glavnih dokaza koji ga oslobađaju krivice i optužio Narod i pravdu da mu montira. Zbog tog smo loše krivotvorenog akta podnijeli krivičnu prijavu, Tužilaštvo naravno nije pronašlo krivca.

E sad, biće mnogo lakše udovoljiti našem novom zahtjevu. Zatražićemo zvanično od suda da se taj dokument vještači.

Da se dokaže zvanično na čemu počiva odbrana premijera koji nam je nabavio respiratore kojih danas nigdje nema, respiratore koji su trebali spašavati ljudske živote, respiratore o kojim je struka rekla zadnju riječ.

Ako bude pismo NiP-a oslobodite ga, a kako mi znamo da nije, da je loš falsifikat, biće interesantno pratiti kako će sud cijeniti takav dokaz.

Podsjećam na još jedan važan detalj, kako je ova kriminalna grupa falsifikovala ugovore o nabavci respiratora, a zaboravili su da su u banku položili original na kojem pišu šifre pravih i upotrebljivih respiratora.

Na kraju, ne sumnjam da će neki perići, sarajlije, dalide i ostala klika umiješati svoje prste i u ovaj slučaj, znam da hoće.

Al’ sa druge strane znam, da mi nikad nećemo stati ni posustati u borbi za pravdu i pravednije društvo. Neko će na kraju pobijediti, znam da lopovi i falsifikatori neće”, naveo je Konaković.

Na vrh