BiH

Nakon višesatne obustave počelo saobraćanje na MP Srebenik – Tuzla u mjestu Čanići

Nakon višesatne obustave, od 15.30 sati počelo je saobraćanje na magistralnom putu Srebenik – Tuzla (u mjestu Čanići). Duge su kolone vozila u oba smjera, tako da će, do potpune normalizacije saobraćaja, trebati više vremena.

Zbog snijega i poledice na kolovozu na magistralnom putu Sarajevo-Rogatica (Romanija) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Na planinskim prevojima Karaula (Olovo-Kladanj), Čemerno (Gacko-Tjentište), Rogoj (Trnovo-Foča) i Han Pogled (Han Pijesak-Vlasenica) za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Travnik-Vlašić (preko Galice).

I na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog ili raskvašenog snijega, dok je u nižim područjima kolovoz pretežno mokar. Zbog niskih temperatura moguća je poledicu, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

foto – Vatrogasci Srebrenik

Na vrh